Boekpresentatie Genealogieën en verhalen van Rijnlandse en Kennemerlandse voorouders

Boekpresentatie Genealogieën en verhalen van Rijnlandse en Kennemerlandse voorouders

Datum: 15 september 2023
Tijd: 14:00 - 16:00
Locatie: Dorpscentrum Oegstgeest - Lijtweg 9 - 2342 HA OEGSTGEEST

Voor een nieuw uit te geven boek van onze afdeling hebben in totaal 19 genealogische onderzoekers in de afgelopen jaren een onderwerp uitgediept en daar een artikel over geschreven. Het bestuur van de afdeling Rijnland en Kennemerland wil met deze nieuwe uitgave de leden een platform bieden om hun onderzoekswerk te publiceren.


Doordat de start van deze genealogische uitgave ruimschoots lag vóór de samenvoeging van de afdelingen Kennemerland en Rijnland tot één afdeling, ligt er bij deze uitgave een groter accent op genealogische onderwerpen binnen Rijnland, maar er is ook vanuit Kennemerland onderzoek gedaan binnen het gebied van Rijnland. Daarmee hopen we aan het begin van een traditie te staan van het verzamelen en publiceren van genealogisch onderzoekswerk binnen de hele afdeling Rijnland en Kennemerland. De eerste exemplaren van deze nieuwe publicatie zullen worden aangeboden aan de heer Cor de Graaf van het Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) en aan mevrouw Klaartje Pompe van het Noord-Hollands Archief in Haarlem. Ook vertegenwoordigers van andere archiefdiensten en historische verenigingen binnen onze afdeling Rijnland en Kennemerland worden uitgenodigd. De onderwerpen betreffen natuurlijk ook de regio van meerdere historische verenigingen, te denken valt aan Katwijk, Rijnsburg, Noordwijk, Haarlem, Woubrugge, Voorhout, Hoogmade, e.a.


Het boek zal op vrijdagmiddag 15 september 2023 officieel worden gepresenteerd tussen 14.00 – 16.00 uur in één van de zalen van het Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest. U wordt hierbij van harte uitgenodigd om erbij te zijn. We stellen het wel op prijs dat u zich tevoren aanmeldt omdat het Dorpscentrum meerdere grotere en kleinere zalen heeft. Om de juiste zaal tijdig te kunnen reserveren wil het bestuur dit graag vóór 1 augustus weten. U kunt zich aanmelden bij onze secretaris Rob van der Kruk, via . Het Dorpscentrum is vanuit alle richtingen van ons afdelingsgebied goed bereikbaar, zowel per openbaar vervoer als per auto en er zijn voldoende parkeerplaatsen bij het nabijgelegen winkelcentrum Lange Voort.

Uiteraard is het boek op deze middag ook te koop ad € 25,00, er is geen pinautomaat aanwezig, dus graag contant betalen.