Datum: 7 februari 2023
Tijd: 19:00 - 22:00
Locatie: Scheppingskerk Leiderdorp

Twee regionale genealogische werkgroepen stellen zich voor:

Op dinsdag 7 februari hebben we twee genealogische werkgroepen te gast: Historische Vereniging Oud-Zoeterwoude en Genootschap Oud Katwijk

De sprekers zijn: Dhr. Paul Onderwater (webmaster Oud-Zoeterwoude) en Dhr. Frits Dijkdrenth (GeneaKatwijk)

De webmaster van historische vereniging Oud-Zoeterwoude, Paul Onderwater, geeft een lezing over de beeldbanken van Oud-Zoeterwoude waarbij aandacht wordt geschonken aan de wijze waarop er een verbinding tot stand is gebracht vanuit de beeld- en databanken naar de genealogie van Oud-Zoeterwoude.

De Werkgroep Genealogie van het Genootschap Oud Katwijk bestaat sinds 14 mei 1962. Dhr. Jan Pieter van Brakel heeft van alle doopinschrijvingen, huwelijksinschrijvingen, het hoofdgeld 1623 en de weesboeken de gegevens eerst op kaartjes formaat A6 geschreven met als resultaat 80 losbladige boekjes. Door het verschijnen van het programma Progen kon worden gestart met het invoeren van al deze gegevens, later aangevuld met de gegevens uit de akten van de burgerlijke stand. In 2013 zijn deze bestanden geëxporteerd naar het op Internet draaiend programma Webtrees. Sindsdien wordt er door meerdere mensen gelijktijdig aanvullingen en correcties gemaakt. Dhr. Dijkdrenth vertelt ons hierover en zal op deze avond ook laten zien hoe je in deze bestanden kunt zoeken.

Al met al twee mogelijkheden om eens naar de genealogie te kijken vanuit een Historische Vereniging. Voor de regionale onderzoekers zeker iets om je voordeel mee te kunnen doen.
We hebben de laatste jaren gezien dat er veel kennis aanwezig is bij de regionale verenigingen en werkgroepen.

Zoals gebruikelijk wordt deze avond voorafgegaan aan een inloopuurtje, waarbij we elkaar vragen kunnen stellen en waarbij historische boeken en tijdschriften kunnen worden ingebracht voor de leestafel en uiteraard ook mogen worden mee genomen.