NGV-Evenement op 12 oktober in Groningen

NGV-Evenement op 12 oktober in Groningen

Het jaarlijkse NGV-Evenement wordt gehouden op zaterdag 12 oktober in het Van Swinderen Huys aan de Oude Boteringestraat 19, 9712 GC Groningen. De organisatie is in handen van de NGV-afdeling Groningen in samenwerking met de afdelingen Friesland en Drenthe/Noordwest-Overijssel.

Na een kort welkom door de voorzitter van de afdeling Groningen start de middag met een lezing over het Van Swinderen Huys en de naamgever van het pand, gevolgd door een lezing van Lieuwe Jongsma over het slavernijverleden van Groningen.

Het tweede deel van de middag is gereserveerd voor de ‘NGV Schepperle Award’, een prijs voor een persoon of groep die zich op gebied van genealogie (familiekunde), genetica en/of heraldiek heeft onderscheiden. Landelijk NGV-voorzitter Peter van Boheemen houdt een inleidend praatje, daarna krijgen de genomineerden elk maximaal tien minuten om iets te vertellen over hun onderzoek of publicatie. Vervolgens gaan we over op de feitelijke verkiezing en de uitreiking van de Award. De middag wordt afgesloten met borrel.

Voor deze bijeenkomst geldt een eigen bijdrage van 15 euro. Inschrijven kan via een formulier op de website van de NGV.

Op deze pagina is ook nadere informatie over deze dag te vinden