Genealogiedag van HCC!genealogie 2 november 2024

Genealogiedag van HCC!genealogie 2 november 2024

De jaarlijkse Genealogiedag van HCC!genealogie wordt dit jaar georganiseerd bij het Regionaal Archief Rivierenland (RAR). De deuren van het RAR aan het J.S. de Jongplein in Tiel staan op zaterdag 2 november van 11 tot 16 uur open voor iedereen die meer wil weten over stamboomonderzoek of familiegeschiedenis. De toegang is gratis. Het thema is dit jaar ‘Breng je Stamboom tot Leven’.

Familiegeschiedenis steeds populairder
Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in hun familiegeschiedenis. Dat kun je ook zien aan het toenemende aantal tv-programma’s, als DNA onbekend, Verborgen Verleden, Spoorloos en De Erfgenaam. De meest gestelde vragen van beginnende onderzoekers zijn ‘ben ik van adel’ en ‘heb ik een familiewapen’. Volgens Cees Heystek, voorzitter van de interessegroep Stamboomonderzoek van HCC, is het antwoord op deze vragen meestal “nee”. “Lang niet iedereen is van adel, of stamt van een adellijke familie af, niet iedereen heeft een familiewapen. Maar iedereen is wel gerechtigd er een te hebben. Dat is een van die zaken die je leert wanneer je je in familiegeschiedenis verdiept.”

Onderzoek naar een familiewapen is slechts een van de manieren om een stamboom tot leven te brengen. Kom naar de Genealogiedag bij het RAR op 2 november en ontdek er nog veel meer.