Lezing Robert Philippo

Lezing Robert Philippo

De lezing op zaterdagmiddag 9 november 2024 na de ALV om circa 14.15 uur in de Bethlehemkerk wordt gegeven door de heer Robert Philippo.
Via het zaad van Karbaat naar de onbekende soldaat
Het is het verhaal van een spannend onderzoek naar een onbekende vader twee eeuwen geleden. Een avontuurlijke ontdekkingsreis door de tijd, met de nodige verrassingen in stamboomonderzoek, met DNA- matches en de avonturen van de Bataafse Artillerie.
Het komt voor dat mensen die hun familiegeschiedenis onderzoeken op een gegeven moment op een dood spoor terechtkomen. Dat kan omdat er gewoonweg geen gegevens meer voor handen zijn of archieven bijvoorbeeld door brand of oorlog verloren zijn gegaan.
Maar het gebeurt ook wel dat er zich onverhoopt kansen voordoen die het mogelijk maken om toch te komen.
Ook in dit verhaal blijken er veel hulpmiddelen de sleutels tot de oplossing te zijn, zoals een voorvader met een veranderde achternaam.
Maar ook met DNA van veel mensen die opeens matchen via een onbekende voorvader en de militaire geschiedenis die de route naar het garnizoen van de onbekende soldaat aangeeft.
En dan, als je als genealoog alles op een rijtje zet en opeens blijkt dat je een mogelijke oplossing hebt, dan komt dat Eureka-gevoel.

Robert Philippo is genealoog, geneticus en historicus. Oprichter van PhilGene Pays-Bas, Étude PhilGene Pays-Bas en PhilGene Franco Pays-Bas.
Gespecialiseerd in Nederlands, Belgisch en Frans onderzoek.
Hij is oud voorzitter en lid van de NGV, lid van Familiekunde Vlaanderen en pro­jectleider van DNA-groep Franco Pays-Bas bij de DNA bedrijven Family Tree DNA en MyHeritage.
Zie ook: www.philgene.com/robert-philippo